Domo, Electrolux, Eta, Fagor, Kenwood, Morphy Richards, Moulinex, Panasonic, Rohnson, Sencor, Tefal

Pekárny ECG

Domácí pekárna ECG PCB 538 

Cena: 

 

Domácí pekárna ECG PCB 538

 

. . .  SHODNÁ  s domácí pekárnou . . .  ETA  -  SIESTA . . .   Smile

 

Plně automatická příprava (hnětení, kynutí, pečení)

  • 2 hnětací háky
  • 9 programů pro přípravu chleba
  • 1 program pro přípravu džemu
  • Max. hmotnost chleba 1,3 kg
  • Displej se zobrazením přípravy
  • Víko se skleněným průzorem
  • Akustický signál pro vložení dalších přísad
  • Antiadhezní úprava formy
  • Vhodné k mytí v myčce
  • Napětí: 230 V ~ 50 Hz
  • Příkon: 800W



Informace zkušených zákazníků:

I když tato domácí pekárna nemá v nabídce program pro bezlepkové pečení, lze skvěle využít  

p r o g r a m    S P R I N T  (č.2)

a pak na 10 minut použít  

p r o g r a m   P E Č E N Í (č. 8) !


 

Návod:

1. Displej - základní nastavení

Po uvedení pekárny do provozu se na displeji objeví program KLASIK.

Příklad „1 3:30". Číslice 1 označuje, který program byl zvolen, číslice 3:30 čas přípravy zvoleného programu. Polohy dvou šipek poskytují informaci o zvolené barvě (hnědosti) pečeného chleba a hmotnosti. Základní nastavení po připojení pekárny k el. síti je (velikost II. a zhnědnutí STŘEDNÍ).

Během provozu lze na displeji sledovat průběh postupu programu. S postupem programu se číslice nastaveného času postupně snižují.

2. Tlačítko START/STOP

Toto tlačítko slouží pro spuštění a zastavení programu.

Jakmile se tlačítko START/STOP stlačí, začnou body časové hodnoty blikat. Na displeji se zobrazí KLASIK.

Jeli třeba použít jiný program, navolte ho pomocí tlačítka VOLBA.

Podržením tlačítka STOP na přibližně 3 sekundy zazní zvukový signál (pípnutí), program se ukončí, tento postup platí, i pokud chcete ukončit 60min. přihřívání pekárny.

3. Tlačítko BARVA

Nastavíte požadovanou barvu zhnědnutí chleba, tj. jmenovitě: SVĚTLÝ /STŘEDNÍ /TMAVÝ.

4. Tlačítko VELIKOST

Nastavíte požadovanou hmotnost chleba v jednotlivých programech.

Pro malé množství chleba 1 kg, pro velké množství chleba 1,3 kg.

5. Tlačítko VOLBA

Použijte toto tlačítko pro výběr jednoho z programů:

1. KLASIK - pro bílý pšeničný a hnědý žitný chléb, také pro chléb ochucený bylinkami a rozinkami. Tento program se používá nejvíce.

2. SPRINT - pro rychlou přípravu bílého, pšeničného a žitného chleba. Chléb pečený v tomto režimu je menší a má hustý střed.

3. TOUSTOVÝ - pro pečení lehkého chleba, francouzského chleba s křupavou kůrkou a lehkým středem.

4. SLADKÝ - míchání, kynutí a pečení chleba za extra krátký čas. Pro program je nutné použít vodu (nebo jiné tekuté složky) s teplotou 48 - 50°C.

5. CELOZRNNÝ - pro pečení celozrnného chleba. Toto nastavení poskytuje delší čas na předehřátí a nabobtnání zrn. S tímto programem nedoporučujeme používat funkci "ČAS -/+".

6. DORT - při tomto nastavení se promísí složky a potom se pečou po nastavený čas. Doporučujeme napřed zamíchat složky do dvou dílů a ty potom vysypat do pečicí misky.

7. PŘÍPRAVA - v tomto režimu se připraví jen těsto bez pečení. Těsto po přípravě můžete použít na chlebové rohlíky, pizzu atd. Při tomto nastavení můžete připravit v pekárně jakékoliv těsto.

8. PEČENÍ - pro pečení hnědého chleba nebo dortů.

9. MARMELÁDA - příprava džemu z čerstvého ovoce nebo marmelády.

10. SENDVIČ - pro pečení lehkého chleba s měkkou a hrubou kůrkou.

6. Tlačítko ČAS

Nastavujete čas přípravy pečení chleba.

Programy SPRINT, SLADKÝ, DORT a MARMELÁDA nelze načasovat na pozdější spuštění. Hodiny a minuty, po kterých by měla započít příprava, musí být přičteny k příslušnému základnímu času pro konkrétní program. Maximální časovací doba, kterou lze nastavit, je 13 hodin.

Příklad: Je 20:30 hodin a chléb má být hotov druhý den ráno v 7:00 hodin, tj. za 10 hodin a 30 minut. Stiskněte a držte tlačítko ČAS, dokud se na displeji neobjeví hodnota 10:30, tj. čas mezi přítomností (20:30) a dobou,kdy má být chléb hotov. Zvolený čas se nastavuje po 10 minutách.

Pozor:  Při práci s časovou funkcí nikdy nepoužívejte ingredience podléhající zkáze jako mléko, vajíčka, ovoce, jogurt, cibule atd.!


Jak připravit chléb

Vložte pečicí formu do pekárny, potom ji dotlačte tak, až zacvakne na své místo.Na hřídele nasaďte hnětací háky. Hnětací háky otočte ve směru hodinových ručiček, až zacvaknou na své místo. Doporučujeme před nasazením hnětacích háků vložit do formy margarín na pečení, abyste předešli přichycení těsta na háky. Navíc takto budete moci vyjmout hnětací háky z bochníku snáze.

Vložte do pečicí formy přísady. Dodržte pořadí uvedené v receptu. Obvykle jsou nejdřív přidávány tekuté přísady nebo voda, následuje cukr, sůl a mouka, jako poslední vždy přidávejte kvasnice nebo prášek do pečiva.

V mouce vytvořte malý důlek, do něj vložte kvasnice a ujistěte se, že nepřijdou do styku s tekutinami nebo solí.

Jemně zavřete víko a zapojte napájecí kabel do zásuvky.

Zapněte vypínač na boku pekárny.

Stiskněte opakovaně tlačítko VOLBA, dokud nezvolíte požadovaný program.

Stisknutím tlačítka BARVA zvolte požadovanou barvu kůrky.

Stisknutím tlačítka VELIKOST zvolte požadovanou velikost (1kg nebo 1,3kg).

Čas odložení nastavte stisknutím tlačítka ČAS + nebo ČAS -. Tento krok můžete přeskočit, pokud chcete začít s přípravou chleba okamžitě.

Spusťte přípravu stisknutím tlačítka START/STOP.

U programů KLASIK, TOUSTOVÝ, CELOZRNNÝ, DORT, SENDVIČ zazní během přípravy dlouhé pípnutí. To je upozornění, že můžete přidat přísady. Otevřete víko a vložte požadované přísady. Větracími otvory může během pečení unikat pára. To je normální.

Po dokončení procesu se ozve jedno pípnutí. Stisknutím a podržením tlačítka START/STOP po dobu asi 3 sekund proces zastavíte a můžete chléb vyjmout. Otevřete víko a za použití kuchyňských chňapek pevně uchopte pečicí formu a vyjměte ji z pekárny.

 Upozornění: pečicí forma i chléb mohou být velmi horké! Dávejte proto vždy pozor.

Před vyjmutím bochníku nechte pečicí formu vychladnout. Potom pomocí nepřilnavé špachtle jemně oddělte strany bochníku od formy.

Formu otočte vzhůru nohama na mřížku nebo čistou pracovní desku a jemně s ní zatřeste, až se bochník zcela uvolní.

Než chléb nakrájíte, nechte ho asi 20 minut vychladnout. Doporučujeme krájet chléb elektrickým kráječem nebo nožem na pečivo, nikoliv nožem na ovoce nebo kuchyňským nožem. V opačném případě by se chléb mohl zdeformovat.

Pokud nemáte prostor nebo jste nestiskli tlačítko START/STOP po dokončení procesu, chléb bude po dobu 1 hodiny udržován automaticky v teple. Po uplynutí této doby se ozve 10x pípnutí a následně se pekárna automaticky vypne.

Pokud pekárnu nepoužíváte nebo nechcete proces dokončit, vypněte ji a odpojte napájecí kabel od zdroje energie.

Poznámka: Než bochník nakrájíte, vyjměte pomocí nástroje hnětací háky z jeho spodní části. Bochník je horký, nikdy proto nevyjímejte hnětací háky rukama.

Poznámka: Pokud chléb nesníte celý, doporučujeme vám uložit zbytek do plastového sáčku nebo nádoby. Chléb můžete skladovat až 3 dny při pokojové teplotě. Jestliže ho potřebujete uskladnit na delší dobu, vložte ho do plastového sáčku nebo nádoby a následně do mrazničky. Skladujte max. 10 dní.

Protože doma vyrobený chléb neobsahuje žádné konzervanty, jeho skladovací doba obecně není delší než skladovací lhůta pro chléb zakoupený v obchodě.

 


« zpět