Domo, Electrolux, Eta, Fagor, Kenwood, Morphy Richards, Moulinex, Panasonic, Rohnson, Sencor, Tefal

Pekárny CONCEPT

Domácí pekárna Concept PC-5010  

Cena: 

 

Domácí pekárna Concept PC-5010

 




 Domácí pekárna chleba PC-5010 Concept má celou řadu výhod, díky kterým umí usnadnit život v každé domácnosti.

Celý proces pečení chleba je plně automatický, stačí vložit ingredience a zvolit příslušný program. Mísení, kynutí a pečení probíhá v jednom přístroji.

  1. Kromě pečení různých druhů chleba (pšeničný, žitný, celozrnný, francouzský, sladký, bezlepkový) lze pekárnu Concept využít také pro přípravu těst k dalšímu použití (kynuté koláče, rohlíky, moučníky) a také k výrobě džemů, zavařenin a kompotů.
  2. Domácí pekárna PC-5010 vyniká i velkou rozmanitostí programů a také Vám umožní nastavit si i zcela vlastní program.
  3. Pekárna nabízí různý stupeň propečení kůrky (světlé, střední a tmavé) a extra rychlé pečení.
  4. Zajímavým doplňkem pekárny chleba PC-5010 jsou dva druhy pečících forem - hranatá a kulatá, s nepřilnavou povrchovou úpravou a možností mýt v myčce nádobí.
  5. Odložený start domácí pekárny (až 10 hodin) Vám pečení chleba spustí zcela automaticky. Nastavitelný časovač a tichý provoz pekárny Vám umožní pečení chleba přes noc.
  6. Po ukončení programu se pekárna přepne do režimu KEEP WARM, který Vám zajistí udržování teploty chleba ještě dalších 60 minut.
  7. Velice praktická funkce je rozsvícení vnitřku trouby, kdy zákazník může v průběhu pečení sledovat stav chleba, aniž by otevíral troubu a tím mu unikalo teplo zevnitř

  • Plně automatické pečení
  • 12 digitálních programů včetně vlastního : 

1. BASIC - Základní program pro přípravu bílého, pšeničného a žitného chleba (hnětení, kynutí, pečení).

2. WHOLE WHEAT - Příprava chleba z celozrnného těsta (hnětení, kynutí, pečení). Nedoporučujeme použití funkce zpožděného zapnutí.

3. FRENCH - Příprava tzv. francouzského chleba s prodlouženou dobou kynutí (hnětení, kynutí, pečení). Výsledný bochník je nadýchaný s křupavou kůrkou.

4. QUICK - Rychlá příprava bílého, pšeničného a žitného chleba (hnětení, kynutí, pečení). Kratší doba kynutí způsobí hutnější střídu chleba.

5. SWEET - Příprava sladkého kynutého bochníku (hnětení, kynutí pečení). Používá se u těsta s větším obsahem tuku a cukru.

6. CAKE - Příprava sladkého kynutého bochníku (hnětení, kynutí, pečení). Ke kynutí je použita jedlá soda nebo kypřicí prášek do pečiva.

7. JAM - Vaření džemů, zavařenin a kompotů.

8. DOUGH - Příprava těsta pro další zpracování (hnětení, kynutí).

9. ULTRA FAST - Rychlá příprava chleba s hutnou střídou (hnětení, kynutí, pečení).

10. BAKE - Pečení. Lze použít k pečení hotového těsta nebo k prodloužení pečení hotového chleba.

11. DESSERT - Příprava moučníků (hnětení, kynutí, pečení).

12. HOME MADE - Příprava těsta a pečení podle vlastního nastavení. Stiskem tlačítka CYCLE zvolíte krok přípravy, tlačítkem TIME nastavíte požadovaný čas kroku přípravy:

          KNEAD1 - hnětení (6-14 minut),
          RISE1 - kynutí (20-60 minut),
          KNEAD2 - hnětení (5-20 minut),
          RISE2 - kynutí (5-120 minut),
          RISE3 - kynutí (0-120 minut),
          BAKE - pečení (0-80 minut),
          KEEP WARM - udržování teploty (0-60 minut).

  • 2 nepřilnavé vyjímatelné formy: kulatá a hranatá
  • Velikost forem: na 750 - 900 g těsta
  • 3-stupňové nastavení propečení kůrky: světlá, střední a tmavá
  • Odložený start: až 10 hodin
  • Akustická signalizace po ukončení programu
  • Režim KEEP WARM (udržování teploty až 60 minut)
  • Dotykový ovládací panel s LCD displejem z tvrzeného skla
  • Velké okénko s vnitřním osvětlením
  • Extra tichý provoz:  pro pečení chleba přes noc
  • Nádobka s odměrkou
  • Luxusní design
  • Formy lze mýt v myčce nádobí
  • Barva: černá + nerez

  Rozměry:    370 x 280 x 320 mm (š x h x v)       Příkon:   615 W

  Délka přívodního kabelu:      90 cm                   Napětí:    230 V


         Recept na špaldovo-žitný chléb:

200 g špaldová mouka, 100 g hladká, 200 g žitná, 300 ml voda, 5/7 zeleného droždí, (5 g) koření (kmín, koriandr), sůl, semínka 

   Do pekárny vždy vložíme všechny tekutiny a pak zasypeme sypkými surovinami. Nakonec přijde droždí.

   Pekárnu nastavíme na program základní, stupeň opečení tmavý. 


UŽITEČNÉ RADY :

Tlačítkem COLOR zvolte požadované propečení kůrky chleba:

          LIGHT - světlá,
          MEDIUM - střední,
          DARK - tmavá.

Tlačítkem LOAF nastavte přibližnou váhu hotového bochníku chleba:

          750 g,
          1000 g.

Hotový chléb lze uchovávat v plastovém sáčku po dobu 3 dnů při pokojové teplotě nebo po dobu 10 dnů v chladničce.
Program QUICK - Při prvním hnětení mohou zůstat v rozích pečicí nádoby nezamíchané zbytky mouky nebo směsi, které by později způsobily hrudky v těstě. Po dokončení prvního hnětení přerušte běžící program tlačítkem PAUSE, přimíchejte usazené suroviny do těsta a opětovným stiskem tlačítka PAUSE pokračujte v přípravě.

Program ULTRA FAST - Tento program umožňuje upéct bochník chleba za 1 hodinu 38 minut. Pro tento program použijte vodu o teplotě 35-50 °C. Při nižší teplotě vody těsto nevykyne, vyšší teplota vody zahubí bakterie v kvasnicích a to významně ovlivní výsledek pečení.

Program JAM - Pro dosažení dobrého výsledku vkládejte ovoce nakrájené na malé kousky.


 RECEPTY  
Smile
 750 g  1000 g
 Francouzský chléb (Program č. 3)   
 Voda  275 ml  365 ml
 Sůl  1,5 čaj. lž.  2 čaj. lž.
 Mouka  465 g  620 g
 Droždí  1 čaj. lž.  1,5 čaj. lž.
     

Laughing
 Citronový koláč:  Mandlový koláč:
 Pečení moučníků (Program č. 11)  
 Vejce  3  3
 Máslo  70 g  105 g
 Sůl  1 špetka  1 špetka
 Cukr  195 g  135 g
 Mouka  320 g  155 g
 Prášek do pečiva  2,5 čaj. lž.  2,5 čaj. lž.
 Mandlový prášek  135 g  
 Hnědý rum  3 pol. lž  
 Citrón  1 (šťáva + kůra)  
Našlehejte z vajec, cukru a soli bílou směs a vmíchejte ji do zbytku těsta.

 


« zpět