Domácí pekárna Concept PC-5010
Domácí pekárna chleba PC-5010 Concept má celou řadu výhod, díky kterým umí usnadnit život v každé domácnosti.
Celý proces pečení chleba je plně automatický, stačí vložit ingredience a zvolit příslušný program. Mísení, kynutí a pečení probíhá v jednom přístroji.
- Kromě pečení různých druhů chleba (pšeničný, žitný, celozrnný, francouzský, sladký, bezlepkový) lze pekárnu Concept využít také pro přípravu těst k dalšímu použití (kynuté koláče, rohlíky, moučníky) a také k výrobě džemů, zavařenin a kompotů.
- Domácí pekárna PC-5010 vyniká i velkou rozmanitostí programů a také Vám umožní nastavit si i zcela vlastní program.
- Pekárna nabízí různý stupeň propečení kůrky (světlé, střední a tmavé) a extra rychlé pečení.
- Zajímavým doplňkem pekárny chleba PC-5010 jsou dva druhy pečících forem - hranatá a kulatá, s nepřilnavou povrchovou úpravou a možností mýt v myčce nádobí.
- Odložený start domácí pekárny (až 10 hodin) Vám pečení chleba spustí zcela automaticky. Nastavitelný časovač a tichý provoz pekárny Vám umožní pečení chleba přes noc.
- Po ukončení programu se pekárna přepne do režimu KEEP WARM, který Vám zajistí udržování teploty chleba ještě dalších 60 minut.
- Velice praktická funkce je rozsvícení vnitřku trouby, kdy zákazník může v průběhu pečení sledovat stav chleba, aniž by otevíral troubu a tím mu unikalo teplo zevnitř
- Plně automatické pečení
- 12 digitálních programů včetně vlastního :
1. BASIC - Základní program pro přípravu bílého, pšeničného a žitného chleba (hnětení, kynutí, pečení).
2. WHOLE WHEAT - Příprava chleba z celozrnného těsta (hnětení, kynutí, pečení). Nedoporučujeme použití funkce zpožděného zapnutí.
3. FRENCH - Příprava tzv. francouzského chleba s prodlouženou dobou kynutí (hnětení, kynutí, pečení). Výsledný bochník je nadýchaný s křupavou kůrkou.
4. QUICK - Rychlá příprava bílého, pšeničného a žitného chleba (hnětení, kynutí, pečení). Kratší doba kynutí způsobí hutnější střídu chleba.
5. SWEET - Příprava sladkého kynutého bochníku (hnětení, kynutí pečení). Používá se u těsta s větším obsahem tuku a cukru.
6. CAKE - Příprava sladkého kynutého bochníku (hnětení, kynutí, pečení). Ke kynutí je použita jedlá soda nebo kypřicí prášek do pečiva.
7. JAM - Vaření džemů, zavařenin a kompotů.
8. DOUGH - Příprava těsta pro další zpracování (hnětení, kynutí).
9. ULTRA FAST - Rychlá příprava chleba s hutnou střídou (hnětení, kynutí, pečení).
10. BAKE - Pečení. Lze použít k pečení hotového těsta nebo k prodloužení pečení hotového chleba.
11. DESSERT - Příprava moučníků (hnětení, kynutí, pečení).
12. HOME MADE - Příprava těsta a pečení podle vlastního nastavení. Stiskem tlačítka CYCLE zvolíte krok přípravy, tlačítkem TIME nastavíte požadovaný čas kroku přípravy:
KNEAD1 - hnětení (6-14 minut),
RISE1 - kynutí (20-60 minut),
KNEAD2 - hnětení (5-20 minut),
RISE2 - kynutí (5-120 minut),
RISE3 - kynutí (0-120 minut),
BAKE - pečení (0-80 minut),
KEEP WARM - udržování teploty (0-60 minut).
- 2 nepřilnavé vyjímatelné formy: kulatá a hranatá
- Velikost forem: na 750 - 900 g těsta
- 3-stupňové nastavení propečení kůrky: světlá, střední a tmavá
- Odložený start: až 10 hodin
- Akustická signalizace po ukončení programu
- Režim KEEP WARM (udržování teploty až 60 minut)
- Dotykový ovládací panel s LCD displejem z tvrzeného skla
- Velké okénko s vnitřním osvětlením
- Extra tichý provoz: pro pečení chleba přes noc
- Nádobka s odměrkou
- Luxusní design
- Formy lze mýt v myčce nádobí
- Barva: černá + nerez
Rozměry: 370 x 280 x 320 mm (š x h x v) Příkon: 615 W
Délka přívodního kabelu: 90 cm Napětí: 230 V
Recept na špaldovo-žitný chléb:
200 g špaldová mouka, 100 g hladká, 200 g žitná, 300 ml voda, 5/7 zeleného droždí, (5 g) koření (kmín, koriandr), sůl, semínka
Do pekárny vždy vložíme všechny tekutiny a pak zasypeme sypkými surovinami. Nakonec přijde droždí.
Pekárnu nastavíme na program základní, stupeň opečení tmavý.
UŽITEČNÉ RADY :
Tlačítkem COLOR zvolte požadované propečení kůrky chleba:
LIGHT - světlá,
MEDIUM - střední,
DARK - tmavá.
Tlačítkem LOAF nastavte přibližnou váhu hotového bochníku chleba:
750 g,
1000 g.
Hotový chléb lze uchovávat v plastovém sáčku po dobu 3 dnů při pokojové teplotě nebo po dobu 10 dnů v chladničce.
Program QUICK - Při prvním hnětení mohou zůstat v rozích pečicí nádoby nezamíchané zbytky mouky nebo směsi, které by později způsobily hrudky v těstě. Po dokončení prvního hnětení přerušte běžící program tlačítkem PAUSE, přimíchejte usazené suroviny do těsta a opětovným stiskem tlačítka PAUSE pokračujte v přípravě. Program ULTRA FAST - Tento program umožňuje upéct bochník chleba za 1 hodinu 38 minut. Pro tento program použijte vodu o teplotě 35-50 °C. Při nižší teplotě vody těsto nevykyne, vyšší teplota vody zahubí bakterie v kvasnicích a to významně ovlivní výsledek pečení.
Program JAM - Pro dosažení dobrého výsledku vkládejte ovoce nakrájené na malé kousky.
RECEPTY | |
| 750 g | 1000 g |
Francouzský chléb | (Program č. 3) | |
Voda | 275 ml | 365 ml |
Sůl | 1,5 čaj. lž. | 2 čaj. lž. |
Mouka | 465 g | 620 g |
Droždí | 1 čaj. lž. | 1,5 čaj. lž. |
| | |
| Citronový koláč: | Mandlový koláč: |
Pečení moučníků | (Program č. 11) | |
Vejce | 3 | 3 |
Máslo | 70 g | 105 g |
Sůl | 1 špetka | 1 špetka |
Cukr | 195 g | 135 g |
Mouka | 320 g | 155 g |
Prášek do pečiva | 2,5 čaj. lž. | 2,5 čaj. lž. |
Mandlový prášek | 135 g | |
Hnědý rum | 3 pol. lž | |
Citrón | 1 (šťáva + kůra) | |
→ Našlehejte z vajec, cukru a soli bílou směs a vmíchejte ji do zbytku těsta.